Fullt upp

Japp, det är det verkligen nu. Började med upplärning inför sommarjobbet på heltid i måndags och har gått upp, för mig, omänskligt tidigt :-P Mycket nytt att lära, väldigt trött i fötterna blir man av att stå hela dagarna... men det är kul och trevlig personal. Igår var jag dock som en zombie när jag kom hem vid 16 efter att ha gått upp 05.45.. Satt i soffan som i en dimma. Det tar väl ett tag innan man vänjer sig...

Idag har jag lunchat med en gammal klasskamrat från mellan-/högstadiet som jag inte träffat på 10 år (!!!) Det var väldigt roligt att prata gamla minnen och höra hur hon haft det. Tur man har face book ;)

Imorn jobbar jag em men ingen sovmorgon då heller inte, tvättkorgen är för full och hemtentan ska göras :-S Får vänta tills lördag med att sova ut...

45 km

... har vi cyklat idag! Ojoj, jag är stolt över mig själv! ;-) För lite drygt 2 år sen åkte vi till Söderköping (då med bil) på vår första helg-dejt och när vi i år firade den dagen en vardag tänkte vi hitta på något nu i helgen istället så Söderköping by bike blev ju rätt passande... Perfekt cykelväder - även om det blåste en del och kom ett par stänk så lyste solen för det mesta ändå och allt kompenserades av det vackra ute på landet. Till Söderköping cyklade vi första dryga milen via G:a Övägen ner till Asplången & andra dryga milen längs Göta Kanal.

Väl framme åt vi lunch vid kanalen och strosade runt lite innan vi cyklade hem igen. Glassen orkade vi inte med efter maten, får bli nästa gång. Vägen hem tog vi över Tingstad/Styrstad, via väg 209/förbi flygplatsen hem. Mina ben och rumpa tyckte inte alls att det var lika kul att cykla hem som dit :-S (fast det var bara jag då, Niclas är ju löjligt vältränad och klagade inget såklart) Men hemma är jag nu i alla fall...

Just som jag avslutar kommer världens regnskur! Och nu... (15 sek senare) är den slut. Det är sommarregn det! :-) 





Längs Göta Kanal


Introduktionsdag...

... hade jag idag på nya jobbet. Det var trevligt, trevliga människor, god lunch och en intressant rundvandring bland hotellrummen med chefen. Ska dit igen på måndag och då köra heltid varje dag. Det blir mycket att lära såhär i början men tur är att min hjärncell snabbt snappar upp ny information då! :)

När jag ändå var bortåt Ingelsta passade jag på att åka till ICA Maxi och handla mat på eftermiddagen. Men hu!! Jag visste visserligen att affärerna i Maxihuset nu var färdigbyggda och att det hela invidges idag men jösses vad det var mycket bilar! Överallt!! Det var tom. kö på påfartsvägen till stora vägen mot S-holm/Nrkpg city strax innan OnOff-rondellen...  Och jag gillar inte att vara stressad i trafiken. Men men, hemma oskadd är jag. Och bilen med.

Imorn är det visst helgdag men jag måste skriva ett diskussionsinlägg till marknadsföringen imorn fm.. Och usch, vilken träningsabstinens jag har..! Måste köra ett minipass på 10 min imorn med tror jag..


Nu ska jag ta en promenad.


Vill ha

Tycker den är jättefin men N vill inte ha några tavlor på väggarna... :-S 
Nästa gång jag är på IKEA tänker jag dock köpa den...



Helgen

Det blev mycket promenader med hund i helgen. I lördags åkte vi till Åbyskogarna och promenerade lite. Vi lyckades hitta "Koklämman" som vi letat efter tidigare. Igårkväll kom nästa tillfälliga matte för att hämta Lexus och jag måste säga att det faktiskt är lite tomt nu utan honom (även om det är skönt att alla hundhår är bortstädade) Hundkär som Niclas är så trodde vi båda att han skulle sakna Lexus mest men det verkar vara jag, förvånade är vi båda två ;) Men det var ett trevligt sällskap när jag är hemma om dagarna...

Förövrigt så kom förkylningen tillbaks (var aldrig helt frisk) i lördags då jag mådde riktigt kasst när jag vaknade. Så det är nu andra gången som jag blir sämre istället för bättre och nu är jag inne på fjärde veckan av förkylning *suck* Börjar bli väldigt trött på det här... Hoppas att jag iaf blir frisk tills jag börjar med jobbupplärningen inför sommaren nästa vecka... Då blir det långa dagar.

I lördags var det grillning i Folkparken med hela "vanliga" gänget och sen såg vi Eurovision-finalen hos oss. Och Island kom 2:a.. De hade verkligen förtjänat att vinna, det låten var ju sååå bra och Johanna var sååå vacker!! Go Island!! Men Norge var lite charmig med efter några lyssningar...








Blondin och hundvakt

Nu är det ju snart sommar och då betyder det ju ljusare hår, i alla fall enligt de senaste årens tradition :)

Helt klart nöjd.


Och nu har vi fått hund. Fast bara till låns medan Jenny & Stefan är i Kroatien. Men han är såå söt :) Vi ska ta en långpromenad senare bort till Himmelstalund när Niclas kommer hem från jobbet. De har lika mycket spring i benen båda två och N blir också som en tvååring när han busar med Lexus så de kan få springa runt tillsammans. Min hosta har inte gett med sig än...

Ursäkta den suddiga kvalitén men Lexus låg inte stilla ;)


Kära Anna fyllde 29 igår och jag tillverkade såklart ett födelsedagskort, som jag blev rätt nöjd med. Så här blev det:



Nu blir det semifinal 2 ikväll med. Heja Danmark och Norge!

(Förövrigt kan jag informera om att Änglar & Demoner absolut inte är lika bra som boken, den är tom. omgjord på vissa ställen mot slutet (dock tycker jag ni ska se filmen ändå!) men för den som inte läst boken innan är det garanterat 2 spännande timmar!)

Yes!! Island och Sverige vidare till finalen!

Islands låt är så himla vacker, tycker ni inte?! Som tidigare Islandsbo klappar mitt hjärta såklart extra hårt för det landet. Sångerskan är både söt och sjunger bra. Finland var med bra. Ser fram emot Finalen. Och tror på Danmark i torsdagens andra semifinal.

Imorn är det äntligen dags för Änglar & Demoner! :) Godnatt.


Tvätt

Det är vad dagen bestått av kan man säga. Har inte hunnit med så mycket annat. Fick också reda på att mitt Friskis-kort går ut redan imorgon *snyft* Detta betyder att jag nu inte kommer kunna träna förrän i augusti igen när jag köper nytt kort. Under jul-aug tänker jag inte betala då det är gratis utejympa... Hade hoppats hinna träna i alla fall 1 gång till men vill inte riskera att bli fortsatt förkyld. Tur att Annika köpt mitzar så vi kan träna lite ki-box på egen hand :)

Dansavslutningen gick förresten rätt bra, trots att jag vaknade på morgonen och mådde riktigt dåligt. Var nog på gränsen till feber men en alvedon och sen var jag redo att köra. Idag mådde jag mycket bättre med. Skönt. Det som nu är sorgligt är att det var sista dansen för denna termin och att vår underbara dansledare skall sluta och ersättas med en annan tjej till hösten. Stor sorg råder i streetdancegänget i Norrköping! :-(

Nu ska jag göra mig några toast. *mums*

Skönhet tar lång tid

Idag mår jag bättre, även om jag ständigt hostar, nyser och är snuvig. När Niclas promenerade i skogen (jag vågade inte chanse) passade jag på att ta fram min locktång och experimentera lite! :) Och jag kan konstatera (vilket jag ju iofs redan visste) att om man vill vara (lock)snygg i håret så tar det lång tid!! Jösses, om man skulle göra såhär varje dag skulle man ju få lägga över 1h bara på håret. puh! Men roligt var det iaf. Här är en liten (inte så bra) bild:



Nu ska jag snart iväg med Jenny (min Jenny) för uppvisning och utlärning av linedance som vi fått förfrågan att hålla i på en 60-årsfest ikväll mellan Åtvidaberg/Överum nånstans (med gratis mat - inte helt fel!) Dock har vi fått skära ner på antalet danser då jag knappt varit upp på benen och ens gått sen i onsdags, för att inte ta ut mig helt till dansavslutningen imorgon.. Vågar inte riktigt chansa. När man är på bättringsvägen är det bra att hålla sig där! :)

Trevlig lördagkväll på er.

Sjuk

Igen. På söndag är det streetdance-avslutning och jag tog nog ut mig fullständigt igår på sista lektionen när vi övade och övade och var sååå trötta efter bara ett par repetitioner. Att dansa är verkligen jobbigare än de flesta nog skulle tro! Förkylningen hade annars blivit lite bättre... Tänker dock vara frisk till på lördag när Jenny och jag ska till Småland och lära ut linedance samt till på söndag när det är streetavslutning!

Igår var jag och hämtade ut biljetterna till Änglar & Demoner, som har världspremiär 13 maj. Har precis läst boken och den, precis som Da Vincikoden, är bland de bästa böckerna jag läst så det ska bli väldigt spännande att se filmen! (Även om jag är förberedd på att filmen, som det oftast ju är, förmodligen inte är lika bra som boken...)

Nu ska jag lägga mig i soffan och se på Definitely Maybe.
Förresten så undrar jag egentligen hur många som läser detta... :-P

Hemma

Så var man hemma igen efter en mycket härlig helg på landet i solskenet. Mycket solande blev det. Härligt. Niclas som ska sälja sin båt (eftersom det inte riktigt mitt i N-ping finns en strand att ha båten vid 100m från huset, som i härliga V-vik) grejade med den och jag tvättade bilen för första gången idag. Stadsjänta som man är så är jag ju van vid automatisk biltvätt á la Shell men det var roligt att tvätta för hand. Gick bra. Fick bara ett litet underkänt av N vilket är ett stort plus! ;) (Jag hade dock för stora och slitna killkläder istället för bikini och en sexig look så det blev inte helt rätt! ;))

Hörde att det ska bli kallare och ostadigare väder i veckan så det var nog bra att man passade på att lapa lite sol och ta lite bilder. Nedan några av dem.


Niclas bättrade på färgen på båten & kärran (och sig själv)
(Båten är en Askeladden 14 - köpintresserad så säg till :-P )


Och jag fotade :)


Utsikt över en del av tomten (o lite till) från balkongen i Gamleby


Här är det NOGGRANN granskning som gäller


Naturen är fin som bakgrundsbild :)

Tystnaden på landet...

... är härlig. Kurerar min kropp på landet i Gamleby omgiven av solsken, fågelkvitter, god mat & trevliga människor - med en skvallertidning i handen i solstolen och chips till kvällen framför Robinson :) Känns som rätt miljö för att ta det lugnt.

Vi var nyss inne i Västervik också och åt en glass i hamnen och strosade runt på gatorna. Så som det ska vara när man inte har bråttom.

RSS 2.0