Kli-fri rygg och adventsförväntan! :)

Så var stygnen efter födelsemärket borttagna, åh så skönt!! Det har kliat så himla mycket, tur jag haft Niclas som kunnat klia åt mig :)

Och så var det fredag igen, härligt. Ikväll blir det nog lite chips & film med mys i soffan och imorn ska jag jobba 14-22. Vi sticker direkt ner till svärföräldrarna efter jobbet imorn kväll för att gå på Jonatans dop på sön fm i Västervik. Ska bli trevligt att träffa massa folk och en chans att få vara klä upp sig lite :) Annars hänger ju bara min "bröllops-/dopklänning" i garderoben :-P

Icke att förglömma; äntligen är det "legitimt" att pynta hemmet i advent i helgen (tja lör är ju egentligen en dag för tidigt det med, men vad sjutton!) :-P Tjoho! Åh, som jag sett fram emot det.. Adventsstjärnorna ska fram i våra stora fönster, liksom adventsljusstaken till bordet och nötterna. Ska inhandla ett par julstjärnor också och ev. några andra julblommor och använda rönnbären & lingonriset som jag plockat + några äpplen till att skapa något slags jularrangemang :) Sen är det bara snön som fattas! Får se om den kommer alls...

Nu är jag hungrig. Trevlig helg!

AVslutar med en underbar video från en spelning med Melissa Horn, visserligen inte från Linköping där vi såg henne förra veckan men ändå.. Hon är HELT underbar... för er som inte upptäckt henne än! Det är något speciellt och magiskt över henne. Hon är framförallt väldigt innerlig och ödmjuk i sina texter och även som person.. Och väldigt vacker. Underbara texter och underbar sångröst. Att se och höra henne i en rätt liten lokal gör det hela extra intrycksfullt. Det var sagolikt.



En månad kvar till jul

En månad kvar till jul. Japp, det är ett faktum. Var tog senaste halvåret vägen?? :-O Längtar faktiskt till helgen då jag får sätta upp mina adventsstjärnor och ljus, köpa en julstjärna (blomman), ta fram nötterna, lite glitter och juldukar :)

Helgen var lugn. Besöket hos J och S på landet var mysigt. Vi åt god mat, pratade och spelade Rapparkalja. Och de nytillkomna kattungarna var SÅÅÅÅ söta!! N var som förtrollad när både hund & två kattungar sökte sig till hans famn (och han hade nog helst velat stanna kvar där). Vi ville ta med dem hem, allihop.. :) Det är ju något speciellt med kattungar.. Vet inte vad det är.. N är mer hundmänniska men jag är nog allt mer kattmänniska, har nog ärvt det efter mamma. Katter dras till henne och hon tycker bra om dem..

(Det är väldigt svårt att ta bra bilder på kattungar som inte sitter still!)






I helgen läste jag också ut Män som hatar kvinnor och påbörjade Flickan som lekte med elden. Vi såg filmatiseringen av första boken också i lördags, den var bra men boken var bättre (som det så ofta är. Många bra detaljer försvann i filmen.)

Jag återupptog också mitt julbroderi som jag påbörjade för 3 år sedan (!) Jag är en periodare. Allt kreativt går i perioder. Det är sällan jag läser, broderar, löser korsord, Sudoku och spelar piano samtidigt utan det brukar gå i perioder. Man hinner liksom inte med allt. Det är fullt tillräckligt att sova, äta, jobba, plugga och träna! Ett dygn har inte så många timmar att det blir över... När den kreativa perioden väl börjar är den väldigt intensiv. Att brodera tycker jag är väldigt roligt, det har jag alltid gillat. Skillnaden nu mot förr att jag nu kommit över min "prylperiod" och inte längre är så glad i att ha massa hemmagjorda saker :-P Förutom just så här vid jul, påsk och sånt då.. Det är ju bara uppe ett tag, för stämningens skull. Därför har jag som mål att hinna klart med detta broderi tills jul. Vilket resulterar i att jag kommit i säng sent de tre senaste kvällarna :-P



Ett av mina broderier, som jag började med för säkert 15 år sen (!) är fortf inte klart och har nu gulnat i kanterna och i broderilådan ligger flera förpackningar med broderier som ej är påbörjade ännu, och som inte kommer bli det på väldigt väldigt länge... ;)

Ikväll ska jag boxas på badhuset med Niclas, Mickan och Erika. Mickan lyckades fixa i mig igen och denna gång tar jag med mig N. Behövde inte ens försöka övertala honom :) Kanske har det att göra med att det är mindre koordination än på Friskispasset jag tvingade med honom på och det faktum att man rör sig från början till slut i 75 min! Förra gången var jag helt slut, men det är ju det som är skönt... Kul ska det bli iaf.

Nu ska jag jobba vidare med min fördjupningsuppgift om kollektivavtalet mellan HRF och SHR.


Besök på landet

Idag blir det lite plugg och beräkning av semesterersättningar några timmar sedan ska jag ner till stan en kortis och hämta mina jobb-byxor som jag lämnat in hos skräddaren och så ska jag kanske ta en titt på skoaffären Deichmann som öppnade i stan igår. Tänkte köpa Dan Browns nya också om den kommit ut i pocketformat.

Ikväll blir det mysigt, då ska vi ut till Jenny och Stefan och deras hus på landet, Lexus och de två nytillkomna kattungarna :) Niclas har inte sett huset alls och jag har inte varit där sen i somras när det inte ens fanns gardiner i fönstrena så det ska bli trevligt.

Annars blir det nog en lugn helg m kanske lite Settlers eller Carasone m min bror på sön. Skönt.

Fy farao för folk som inte tar sitt ansvar!

Usch nu är jag arg. Har blivit beskylld för något jag inte gjort och dessutom blivit informerad om det på ett klantigt och fegt sätt. Varför kan inte folk ta sitt ansvar och ha alla fakta på bordet och prata face to face istället för tvärtom. Jag hoppas verkligen att detta reds ut snabbt! Ska göra efterforskningar i em.

Ska iaf fika med Gosia på eftermiddagen, det blir trevligt :)

----------------------------------------------------------------------------

[ca 2h senare]
Så nu var det utrett. Fjädern blev en höna och jag har fått en ursäkt men jag tycker fortf inte att det är ok att anta en massa och anklaga ngn utan att först höra men den personen om allt stämmer. Sedan är det fegt att kontakta ngn i ett sånt ämne via email istället för att ringa.. Det är att undvika konflikter men vissa konflikter måste man ta om man är i en viss position. Hmpf. Hade lust att säga mer men onödigt att gräva upp en stridsyxa.


Natt på hotellet

Sådär. Då var det helt plötsligt morgon igen. Denna natt gick fort. När en busslast med 100 gäster kommer till hotellet, gäster som alla är dragna och hungriga, och vill handla i shopen så blir det väldigt mycket att göra och tiden går fort... :)

Hann inte med något pluggande inatt, hade tänkt det. Men snart är det morgon och jag får åka hem och sova om drygt 1h sen får jag försöka plugga nu inatt istället för söndagar är det då INTE mycket att göra här...!

Godnatt. Eller, ja godmorgon...

Klarade mig under kniven

Tog bort två födelsemärken i torsdags, ett (som egentligen inte är ngt födelsemärke utan mer någon annan slags "hudplupp" som jag haft hela livet) i nacken vid hårfästet som de klippte bort och ett på ryggen som jag tyckte var lite väl stort. Lika bra att ta bort det. Det skar de bort med kniv och sydde några stygn. Det gick bra och snabbt (även om det inte var så mysigt att få en spruta inkörd i nacken! :-P) men igår och förrgår värkte det i ryggen.. Är dock bättre idag och det kliar. Det är väl ett gott tecken på att det läker. Tur att man har en "kliare" här hemma :)

Idag fyller pappa 59, vi har varit där och firat. Ska jobba natt både ikväll och imorn så nu ska jag äta en kantarellomelett och sedan gå och sova 2h så att jag orkar med natten. Det behövs verkligen, det är fruktansvärt jobbigt när man inte har ngt att göra mellan ca kl 3-5 på morgonen annars.. Niclas ska iväg på 30-årsfest i Skärblacka.

På måndag ska jag ta tag i pluggandet ordentligt. Har blivit lite sisådär med det denna och förra veckan...

LIA-möte, blomkål- & broccolisoppa och husvisning

Så var möte 1 om LIA:n (praktiken i vår) avklarad på Stadium. Trevlig personal på lönekontoret. Imorn väntar 2 möten till, på Aditro och SMHI. Hoppas på möte åtminstone på kommunen också och kanske Luftfartsverket.. Och Migrationsverket eller Bravida. Det vore najs. Vi får se.

Tentan i arbetsrätt avklarades igår kväll och lämnades in med 15 sekunder till godo *puh* Ont om tid... Ville dock få den ur världen.. Mådde tyvärr rätt kasst hela dagen, hade kramp i magen från klockan 11.. Ringde vårdcentralen igen och pratade med dem. Var ju där i april och sen blev magen bra under sommaren men nu kom det tillbaks en helg i september. Jag blir så HIMLA trött på det här, är verkligen jobbigt eftersom allmäntillståndet försämras också.. :-( Men jag ska prova äta Omeprazol i 2 veckor nu och skärpa mig med maten; äta oftare och mindre mål... Och försöka stressa ännu mindre. Så får vi se om det hjälper.. [håll tummarna om du läser detta!]

Nu ska jag försöka göra blomkål- och broccolisoppa, köpte färska grönsaker igår. Blir ngt snabbt bröd till med :) *mums*

Och i em ska vi kolla på ett litet hus i Haga. Ett ruckel egentligen kan man säga. Allt måste totalrenoveras. Men det är ju det vi vill ha (eller iaf Niclas :-P) Däremot inser man hur dyrt det är med hus här...! Om man däremot kollar på husen i Dalarna så är de både underbart vackra och mysiga och dessutom väldigt billiga...! Knappt 1 miljon för ett ruckel i Östergötland får man en lyxvilla för i Dalarna :-P Där finns det underbart fina hus för bara 600.000 - tänk vilken skillnad! Nästan så man skulle emigrera till ett annat landskap. Ja ja.


Nu é ré vinter, nu é ré vinter....

Så föll de då i förrgår. Årets första snöflingor den här sidan året. Å det var väl bara att inse att det är ju faktiskt november så man kan ju inte bli besviken... Även om man inte vill ha snö. Men bor man så här långt ner i Sverige så har ju "snön" en förmåga att smälta bort innan den når marken, så även denna gång... Om det nu ska snöa så kan det ju få bli vitt på backen och lite stämningsfullt åtminstone..

Något härligt slog mig dock.. Att det är mindre än 1 månad tills man får sätta upp adventsstjärnorna :) DET är mysigt det! Och man säger alltid att tiden går fort men det sista halvåret har verkligen flugit bort - var tog sommaren vägen?? :-O

Var ju på Sensation White med Nea och Hasse över Halloween. Jösses! Vilken upplevelse! SÅ himla häftigt! Med över 30.000 vitklädda personer på samma arena, bra och mäktig musik, fyrverkerier, scenshower och ljusspel var det en cool upplevelse som är svår att beskriva om man inte var där själv... Ska definitivt försöka åka nästa år med och då få med mig fler! Väntar på videos från Hasse som visar lite av hur coolt det var... Här är några av bilderna som Nea tog så länge...







Ikväll skulle vi haft myskväll här hemma (eftersom jag varit upptagen varje helg sen mitten av sep) men lägligt nog blev Niclas bortbjuden på fest. Så ikväll passar jag på att ta det lugnt själv i soffan med toast, chips & en romantisk komedi (som Niclas annars skulle vägra att se på om han var hemma) :) Bäst att passa på. Jag tar det lugnt alltför sällan.. Det får dock bli en promenad runt strömmen i em innan allt detta! Varit förkyld även hela denna vecka så rört på mig är ngt jag inte gjort.. Så för att kompensera för chipsen och toasten.. Är egentligen sugen på att träna men jag blir säkert inte frisk lika snabbt då... :-S

Förra veckan bestod av tenta i lönehantering. Mån-tis är det dags för tenta i arbetsrätt. Har inte hunnit börja repetera än - har haft fullt upp med att försöka ragga företag som möjliga LIA- (praktik)platser till våren.. Och det har lönat sig lite i alla fall. Har 3 möten inbokade till nästa vecka :) Hoppas på det bästa!

Det börjar redan bli mörkt ute nu... Hu.

RSS 2.0