Dan före dopparedan

                                       jul_och_tomtar/Weihnachten80.gif

Om några timmar ska vi åka ner till Gamleby. Julafton och juldagen blir där nere, sen till mamma och till pappa på annandagen och i mellandagarna...

Pepparkakorna bakades i förrgår. De blev okej, lite tunnare än vanligt tyvärr, och en plåt blev bränd men det var Niclas fel :-P Hade köpt två nya kakmått i år men "älgen" glömde jag använda :-(




Väskan är färdigpackad. Har precis kokat gräddkola nu och väntar på att smeten skall stelna så att jag kan skära ut kolabitar.. Vet dock inte hur resultatet blir. Något hård tror jag. Får se.






Önskar till slut alla en snöig GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR! 


                     jul_och_tomtar/Weihnachten69.gif


Pulkabacke och pepparkaksdeg

Nu står pepparkaksdegen i kylen över natten i väntan på att bli utbakad imorn em. Är ju farmors gamla recept, som vi alltid använt i farmor & farfars kök under hela min uppväxt, och doften av när man kokar ihop nejlikor och socker är jämte doften av gran det godaste julen har att bjuda på!! Helt underbart!! Och pepparkakorna sen; de är väldigt speciella i smaken.. tror att det är för att det bara är nejlikor i och inte några fler kryddor.. och äggen kanske gör sitt? Har inte sett så många pepparkaksrecept m ägg i..

Idag har vi varit ute i pulkabacken - det var härligt :) Inte så jättemycket snö i backen men tillräckligt.. någon hade gjort ett gupp i backen som jag faktiskt (till både min egen och Niclas förvåning) provade att åka över i pulkan 2 eller 3 ggr.. Niclas försökte slå sina tidigare längdrekord tills det hamnade uppe på en nivå då hjälm behövdes... :)

Såg ju förövrigt Sverigepremiären av "Avatar" med mamma i fredags.. DET är verkligen en sevärd film!! Väldigt bra, så se den! Helt otroligt snygg gjord med alla vackra färger, miljöer och hela andan i filmen.. Och ett bra budskap. Absolut sevärd!

Nu blir det en dusch sen ska vi se "Up" ikväll. Den ska vara så himla bra säger de som sett den - både skratt och gråt ska den bjuda på... Rapporterar mer när pepparkakorna är gräddade imorn. Ska försöka mig på kola då med.

/Dan före dan före dan före dan före dopparedan...

Så var granen pyntad

Det luktar SÅÅ gott när man kommer in i lägenheten nu! Införskaffade julgran och klädde den i silver & svart i onsdags. Blev en kungsgran förra året men en rödgran i år, de doftar så mkt mer :) Så här fin blev den:




Idag ska mamma och jag ha en mamma-dotter-dag :) det var alldeles för länge sen.. Vi skulle egentligen ha promenerat runt i Gamla Linköping men pga kylan så blir det lunch på Fiskmagasinet och dagbio m premiären av filmen Avatar istället. Den verkar bra... Ikväll blir det julfest med jobbet. Experimenterade lite m håret häromdagen inför festen... Min nya kärlek är ju som jag kanske nämnt skönheten, bloggerskan & sminkexperten Linda Hallberg och hennes tips & tricks vad gäller smink & hår.. Hon snurrade sitt hår till "knorrar" som hon sov med över natten, för någon tid sen.. och när man sen släpper ut håret har man lockigt hår.. Detta är ngt jag själv brukade göra förr.. dock har jag så himla tjockt hår så jag ser mest ut som en stor hårboll på morgonen :-P "Knorrade" dock mitt hår ändå nu i förrgår och resultatet blev (efter lite fix) såhär:



Visst, helt ok när man fixat lite.. men igår kväll gjorde jag samma sak men färre "knorrar" så nu ska jag se hur det blir om ett par timmar när mamma kommer hit och jag släpper ut håret...

Igår var ju världens snöoväder som väl alla fick erfara... Jenny som inte kunde ta sig hem till landbygden pga. snön fick sova över här hos oss i stan & hon gjorde mig sällskap på kiboxen igårkväll :) Läste att många barn fick stanna hemma från skolan i Valdemarsvik och svärföräldrarna i Småland hade svårt att ta sig runt på gården... I Stockholm var det visst också trafikkaos (inte helt oväntat dock ;) ) Men förhoppningsvis får vi en vit jul i alla fall! :) Mysigt!

Imorn ska Jenny & jag iväg och dansa linedance på Bacchus bakficka, den nya countryclubben här i stan. Ev blir det pepparkaksbak sen på söndag... Mums!

Avslutar med en vacker bild på ljusen i v-rummet som lyser som snö när man tänder dem...


Så kom snön lagom till lucia

Jobbar natt denna helg m glitter i håret :) Tur att jag har mitt julbroderi för det är nästa inga gäster alls så det är tyst och lugnt här... Lussevaka i stan dock så där är det nog mer livat...

När jag av någon anledning tittade ut genom fönstret vid halv åtta-tiden ikväll så insåg jag att det hade snöat ett tag. Jag minns att jag sagt, tidigare i höst, att det ju vore trevligt om det kom snö till lucia iaf. Vilken tajming..! Det är mysigt. Jobbigt när man ska köra bil. Men mysigt :) Hoppas på en vit jul!

Fortsatte min julkortstillverkning idag och skrev också en julkortslista över möjliga mottagare. När listan var slut hade jag 30 (!!) julkort att skicka... *puh* Jag hade inte riktigt tänkt mig att det skulle blir SÅ många.. så vi får väl se hur många jag orkar göra.. men det bär mig emot att gå och köpa vanliga standarstråkiga julkort i affären... Men på onsdag ska de ju vara postade...

Kommunens lönecenter ringde igår och meddelade att jag gärna får vara där på LIA:n i vår. Kul! :) Så nu är det bara Aditro jag väntar på.. Får väl ringa framåt tor om jag inte hört ngt. Lovat att lämna besked till de andra företagen innan jul...

I övrigt kommer nästa vecka bl.a. bestå av tvätt (inte så kul), inköp av julgran (desto mer kul!) och pepparkaksbak (jättekul & gott!) Jag försökte med julgransinköpet redan idag är vi var borta vid Ingelstad & åkte men Niclas protesterade vilt... Egentligen är det emot mina principer m att köpa gran så tidigt med men jag tänkte att det kunde vara mysigt.. men icke. Vi får se. På mån kanske. Pepparkakorna blir alltid lika goda! Med farmors gamla recept. Det är en sån underbar doft när man kokar ihop nejlikorna m sockret på spisen! Mmm... Det är alltid något speciellt över pepparkaksbaket.. får alltid minnesbilder från när jag och John stod i farmor och farfars gamla kök och vi tog ut former i degen, farfar fixade m pepparkakshuset & farmor gräddade...

Här är några exemplar av årets julkort. Blev särskilt nöjd med de med vit botten.

















Julkortstillverkning och julklappsbestyr

Var på möte hos kommunens lönecenter i morse, ang LIA:n i vår. Får besked i början på nästa vecka men det kändes väldigt positivt. Skönt.

Gick efter det en vända på stan och införskaffade 3 julklappar så nu har jag typ... *räknar*... 6, 7, 8 st kvar... Köpte oxå 2 nya pepparkaksformer och ett nytt svart te m smak av jorgubb & grädde. Mums!

Ska idag påbörja tillverkningen av årets julkort.. De ska ju vara postade senast ons nästa vecka och eftersom jag jobbar tor-sön är det dags att börja nu... Tänkte använda pepparkaksformarna till julkorten - tänk att jag inte kommit på det tidigare år, att man kan använda sig av dem! Såg igår på TV4 när de gjorde en stjärna i papper utifrån en pepparkaksform och tänkte då att "det ska jag med göra!"... :) Det är ju SÅÅÅ roligt at pyssla :-P

Mysigt.

Vaccinationssjuk

Det tog bara 5 min igår från det att jag kom in på vårdcentralen och ställe mig i vaccinationskön tills jag var ute igen och vaccinerad. Skönt att man slapp vänta.

Pluggar dock med vetekudde över nacken idag.. Är öm i armen och på sidan av nacken. Lite småhängig.. Ska ta en promenad om några timmar annars tänker jag mest hålla mig inne och lugn idag. Tur att jag inte jobbar förrän på torsdag... Men jag planerade ju in det så men flit... Det brukar väl hålla i sig ett par dagar sen släpper det förhoppningsvis...

Ska pyssla lite med mitt broderi kanske när jag ändå ska ta det lugnt :)

Imorn bitti ska jag dock på möte på kommunen ang. praktiken i vår men förhoppningsvis är det lite bättre då.

Dags att ställa sig i vaccinationskö

Så var helgen och 2:a advent över. Fort gick det. Helgen var trevlig i stora drag. Sista distansträffen för denna termin i fredags och på kvällen åt vi pizza, förfestade och sen gick vi till Grodan på Sveavägen. Var dock en puckad vakt som låtsades att han först inte hittade oss alla på gratis-inträde-listan (så att han fördröjde insläppet och vi var tvungna att betala inträde) och sen väl inne visade sig vara ett uteställe mellan affärerna i ett varuhus helt enkelt.. Så fick fick göra ett spontant dansgolv i fullt dagsljus typ. Men musiken var jättebra iaf!

Nu ska jag snart åka och ställa mig i vaccinationskön på Sandbyhov. De öppnar kl 14 och man har ju hört massor om alla timlånga köer så därför tänkte jag passa på att gå när de flesta andra fortf. är på jobbet.. Vi får väl se hur länge jag får vänta.

Ska plugga lite löneadministration och Hogia också. Funderar på om jag ska klara av lite julklappsbestyr nu i em eller imorn.. men det blir kanske imorn..

Förra söndagen var vi ju på dop i Västervik och Niclas fick i uppdrag att fota med Mickes systemkamera, så vi passade på att ta några bilder på mig i min fina klänning :) Några blev bra.. En del annat smått  och gott också..












storasyster




dagens huvudrollsinnehavare



syster och bror



kusinen med de stora ögonen i pappas knä :)




J efter dopakten glad i hågen :)




farbror N


Kylan slog till - och låsen strejkade

Kom ut från jobbet för en timme sen och skulle sätta mig i bilen och köra hem. Brr.. Kallt ute. Kylan slog till fort. Frost. På alla bilar. Nyckel i låset. Nej det gick inte.. Andas lite.. Går då att köra in nyckeln men inte vrida om.

Konsekvens: fick klättra in i bilen genom bakluckan (som som tur var gick att öppna) för att se om bilen gick att starta.. det gjorde den.. klättra ut igen och skrapa rutor.... klättra in igen.. sitta i 5 min med full värme i bilen och på bakrutan.. började se lite... Körde hem. Gick fort inte att öppna dörrarna när jag skulle ut. Fick ringa efter Niclas eftersom bilen av ngn konstig anledning inte hade en sån där knapp att öppna bakluckan med (trodde alla bilar hade det!) så han fick komma och låsa upp. Och NATURLIGTVIS funkade det då för honom att öppna dörrarna med nyckeln *suck*

Men ett äventyr iaf! Tur att klockan var så mycket så ingen hotellgäst såg mig klättra in i bilen i "fin"-kläder och dessutom stänga luckan efter mig *haha*

En fullspäckad & trevlig vecka i S-holm & N-ping väntar

Så var 1:a advent förbi och julstämningen är ett faktum i vår lägenhet :) Pysslade hela dan igår och i söndags kväll med julmusik i bakgrunden. Gjorde ett eget litet arrangemang med mossa o ljus m.m. Tycker det blev sött :)

Och i köket står den här...


Det är himla skoj sånt här pysslande! :) Och tomtebroderiet, det tar sig också!

I söndags var det dop, trevligt. Mycket liv och rörelse. Har nu precis varit hos frissan och klippt topparna och tunnat ut håret.. Jag har ju så himla tjockt hår så det blir väldigt mycket hår helt enkelt efter ett tag. Skönt! Ska jobba 16-20,30 ikväll och imorn på dan blir det att packa inför S-holm; åker upp imorn kväll och kommer tillbaks på lördag. Nu tor, fre har vi vår sista distansträff för den här terminen och sen blir det jullov i 2 veckor. På torsdag kväll ska vi fika ngnstans och gå på julmarknaden i G:a Stan (det är ju SÅÅ mysigt!) Sen på fre kväll blir det vår tradition= en supergod pizza från Näckrosen-pizzabagaren :-P, innan vi beger oss ut i nattlivet på fre. Får sällskap på förfest hos Anna av Stefan och Jessica oxå, och Charlie är ju i Sverige för tillfället, så det blir skoj!

På lördag kväll står spelkväll hos Nea med henne & Hasse på schemat, efter att jag kommit tillbaks till N-köping vid 16.30 och gått på julkonsert kl 18..

Såå... fullt upp denna vecka. Men bara massa roliga saker :-P


RSS 2.0