Höstens vackra färger & veckan i bilder

Helgen blev lyckad. Lunch med familj & "svärfamilj" på dagen var trevlig och festen på kvällen med vänner blev lyckad. Diverse presentkort, en skrivare (multifunktion), hud- och kroppsprodukter, minneskort t mobilen m.m. Åsså rosor av Niclas. (Tänk ibland har han sina ljusa stunder *hihi*) Det är en del av de välbehövliga presenter jag kunde utöka mina ägodelar med. Och i förrgår hade jag en riktigt lyckad shoppingdag, där 2 av presentkorten användes - och jag blev riktigt nöjd! :)





Söndagen bjöd på underbart höstväder så vi åkte ut med Peter, Martin & Martins underbart söta 9-veckorsvalp (labrador) ut till naturreservatet Djurön, efter att Niclas vaknat på morgonen, sett ut som en 5-åring och viskat att han ville gosa med en hund idag.. Sådär som han ser ut när han pratar om hundar *le* Det blev många fina naturbilder..

På söndagkvällen var jag och John på konsert med The Real Group (mammas present). De var riktigt bra!! Har varit på konsert en gång förut men glömt bort hur bra de är. Fruktansvärt skickliga och deras kompositioner är så vackra! De sålde skivan på plats men jag som som vanligt inte hade några kontanter kunde inte köpa den då & få den signerad men jag pratade iaf med dem efteråt & fick biljetten signerad. Fick veta att de ska ha en julkonsert i Linköping tillsammans med Sissel Kyrkjebo, som jag alltid velat gå på konsert med, så kanske blir det något att önska sig i julklapp... :)

Imorgon bitti blir det Stockholm igen. Vi har utbildningsträff tor-fre och denna gång ska vi träffa även den andra halvan av klassen + gemensamt mingel med heltidsstudenterna från HT 09 imorn kväll över lite middag. Trevligt. På fredag fortsätter min gamla Norrköpingsvän, numera Stockholmare, Ted och jag vår "träffas-i-samband-med-att-jag-pluggar-i-Sholm-träff" och det blir lite matlagning på fre kväll. Kommer även att ta in på hotell Callander (det är Ted d) på fre-kvällen eftersom Charlie kommer till Sverige sent fre kväll och jag misstänker att Anna och han gärna är ensamna då :) De har sedan fullt upp med Annas systers bröllop hela helgen men jag stannar kvar i S-holm för att äntligen träffa en kompis från Bollnäs som jag inte sett sen hösten 2005 när vi arbetade på Island samtidigt. Hela 4 år sen alltså. Ska bli jätteskoj att prata gamla minnen och så blir det såklart utgång på lördag :) 

Sen väntar tentan nästa vecka innan det blir Sensation White i Köpenhamn till nästa helg.

Nedan lite smått och gott från veckan i form av bilder.






"Lappleken"






Denna söta lilla sak fick jag i present bla. :)

Och den här mkt intressanta kabeln medföljde skrivaren jag fick...
Och den här mkt intressanta kabeln medföljde
skrivaren jag fick...



Jack






"Ekbönen"










Oktober - fullt upp med roliga (& nya) saker!

Ja, inte helt oväntat så var det nu 1 månad sedan jag skrev här... Skriver ju mest för mina egna ögon men det är trots allt ett par där ute som också kikar in här ibland så en uppdatering kan väl vara bra.

Nu har hösten närmat sig snabbt under de senaste veckorna.. Busken utanför köksfönstret, som jag tittar på varje morgon, har fått allt mer oranga blad dag för dag och igår var de verkligen höstliga. Den märks också på termometern, igår var riktigt kallt ute. Har fortfarande inte riktigt någon vinterjacka jag är nöjd med eller några bra höstskor men nya kostar nog skjortan.. en skjorta man inte har råd med som student :-S Något annat som fått ny färg är mitt hår såklart, nu när det börjar bli höst. Jag måste ju försöka matcha höstlöven som vanligt :) Såhär blev resultatet (ljuset i bilden för dock inte håret rättvisa, är mer rödaktigt egentligen)



Men bortsett från kylan så är ju oktober en av årets bästa månader såklart... Min bror har redan fyllt år och på lördag är det min tur, med familj + svärföräldrar här på dan och fest med vänner på kvällen. I år är dessutom oktober min semestermånad för i år, då jag jobbade i princip hela sommaren. I helgen som var fortsatte Anna och jag vår besöka-en-ny-huvudstad-varje-år-för-party-och-sightseeing-resa, denna gång till Berlin.

Berlin är en stor stad som lämnar väldigt mycket fotspår och gjorde väldigt olika intryck på oss, nästan svårt att greppa som Anna sade... Stadsdelarna ser verkligen olika ut. I östra delen där vi bodde var det en hel det grått, tråkigt och folktomt medan t.ex. västra delen var blomstrande, färgfylld och fulla av liv & rörelse.. Vi var inne på ett museum vid Checkpoint Charlie om Berlinmurens historia, från början till slut, och det var mäktigt. Helt otroligt att föreställa sig att när man själv var 7 år gammal och sprang omkring här i Sverige på glada barnsben så fanns det, inte alltför många mil bort, en mur som delade en hel stad itu och separerade nära och kära från varandra... Helt sjukt!! Vi såg också den 1,3 km långa del av muren som man lämnat kvar, där konstnärer satt sina avtryck längs hela muren. Det var också mäktigt. Och märkligt.

Vädret i Berlin var rätt okej, regnade på torsdagen bara men då satt vi mest på en rundtursbuss och gick i affärer. Dock är jag lite krasslig efter en hård helg för vi promenerade väldigt mycket, dansade en del, var uppe sent och sov lite så jag var som en zombie på söndagen när vi skulle hem.. Vi åkte till flygplatsen direkt ifrån krogen och hade planerat det hela i god tid och frågat hotellet om S-/U-bah till flygplatsen skulle gå som vanligt (och fått till svar att det gjorde de) men sedan visade det sig att man var tvungen att byta på 3 ställen för att tidtabellen visst var annorlunda söndag morgon och vi tog en taxi i ilfart till flygplatsen och kom dit precis i lagom tid för att lämna in väskorna när vi för första gången ser ett puckat nytt säkerthetssystem där ALLA väskor (även incheckningsbagaget) måste köras genom en säkerhetskontroll innan man ens checkar in väskorna. Så nehej, missat flyg och ombokning för 1000 spänn blev det och fick vänta till kvällen innan vi fick åka hem. Fick tag på ett dagrum på ett hotell i närheten och sov ågra timmar, duschade, köpte pizza och försökte bli lite mer av en människa lagom tills flyget skulle gå.. Ett äventyr minsann. Men hem kom vi.

Nästa helg blir det utbildningsträff i S-holm igen och ska äntligen träffa Hanna från Bollnäs som jag inte sett på 4 år sen vi jobbade i Reykjavik ihop. Det ska bli SÅ skoj! Och helgen efter är det Sensation White i Köpenhamn med Nea och Hasse. Så; fullt upp!

Idag släpper Melissa Horn sitt nya album och hon spelar i Linköping den 18 nov, tror att N och jag ska köpa biljetter, hon är ju himla bra och det vore kul att se henne. Det här är en av hennes nya låtar som hon spelade på TV 4 morgon i söndags:


RSS 2.0