Jaha...

... det var visst ett tag sen jag skrev här. Nu är Niclas hemkommen och jag har börjat min utbildning som lönespecialist. träffade många trevliga personer på träffen i Stockholm och inledningskurserna är intressanta. Kul! Så nu är det dags att skaffa träningskort igen och komma in "kliva-upp-runt-8- sen-plugga-och- träna-sen-plugga-igen"-rutinerna igen. Dock lite trevligare denna termin när jag har ett mål med studierna.. 

Nu är det oxå Augustifestival i stan och imorn kommer RixFm-festival hit så jag tänkte gå dit efter träningen med Malin och kolla in läget. Jobbar tyvärr natt hela veckan så dagarna ser annars rätt enformiga ut.. Men det är bara till söndag sen börjar jag plugga 75 % och bara jobba lite extra ca 30% under resten av hösten. Och mest dagtid. Blir nog lagom.

Och Niclas är hemma ja från Kroatien och jag har fått se massa härliga bilder på kroatisk natur och arkitektur och massa nya ansikten. Blev lite inspirerad till att själv sticka iväg en vecka eller två någonstans... Just nu är min kära streetlärare Therese nyligen anländ till Australien för att spendera de närmaste 5 månaderna där med att jobba.. Avundsjuk! Alltid velat åka dit men har inte blivit av... man blir allt lite inspirerad.. Men just nu är det väldigt skönt att ha sambon hemma igen, är inte tomt längre :) Och mysigt var det i helgen *le*

Åsså så har vi badkar nu! Niclas har ju längtat såå... Blocket är bra när hyresvärden inte vill hjälpa till ;) Nu försöker vi inreda badrummet med turkosblå saker och jag hittade en del på stan.. Naturligtvis dög dock inte allt åt min kräsne sambo så badrumsmattan (som var alltför stark i färgen) kommer väl komma tillbaks till Lagerhaus snart.. lycka till att hitta en annan säger jag! :-P

Nehej nu ska jag försöka läsa lite arbetsrätt. Intressant men inte lätt när ögonlocken känns rätt tunga såhär vid fyrasnåret på morgonen...

Ledig vecka med massa trevliga saker!

Tjoho! Äntligen sista natten denna vecka. Ledig en vecka och hela veckan kommer det hända trevliga saker! :)

Imorn (mån) ska solen visst lysa så då blir det nog solande och ev. badande. Nu när jag ska vända tillbaks dygnet med mindre sömn imorn hinner jag vara ute lite längre i solen med :)  På tis ska jag och John ta en tur ut till Bottna för att kolla in hur det ser ut där vi hade vår sommarstuga som vi sålde år 2000. Vi har inte varit där sen dess vilket inte är helt klokt, så dags att slå slag i saken! Spännande att se förändringarna i området och husen.. Ska också träffa Malin. Henne har jag inte sett på länge då hon varit på på västkusten i 4 veckor. Så det ska bli skoj! En tjejfilmkväll kanske! :) Ser faktiskt också fram emot att bara slå mig ner ensam hemma i soffan med Pringles och en bra film, något som jag i princip inte gjort i sommar alls eftersom jag bara jobbat natt och passat på att göra annat de ledíga veckorna!

På onsdag är det sen äntligen dags för Stockholm. Åker upp med svärföräldrarna som lämpligt nog skulle till Niclas farmor i Uppsala då. Då blir det först fika med Ted och Anton, två goa killar som var alldeles för länge sen jag såg! Klockan 16 slutar Anna jobbet så då blir det hem till henne och sen i vanlig ordning pizza från den trevliga pizzakillen på vid Näckrosens T-banestation och sen tänkte jag att vi kunde promenera runt vattnet i parken bakom Annas hus... Bra att gå ner pizzan lite :)

Sen på torsdag är det då dags för upprop och introduktion på nya utbildningen. Är en 2 årig KY-utbildning som lönespecialist, allt på distans med ca 1 träff i S-holm/månad, anordnad av Iterum AB. Det känns jättespännande och jag är verkligen laddad inför att fortsätta plugga, vilket känns kanon! Löneyrket ser väldigt positivt ut när det gäller jobbtillfällen (jämfört med turismbranschen där jag fått kämpa i flera år för att nu jobba på Scandic) och i Norrköping finns flera stora löneföretag. Lärarna berättade, när jag var uppe på intervju i maj, att företag från Norrköping hört av sig till Iterum just ang. förfrågan efter lönespecialister i Norrköpingsområdet. Så allt känns positivt och spännande! Mångda 40-talister sitter på lönejobben så snart blir det kanske tom brist på kompetent personal inom löneyrket. Det är introduktion torsdag och fredag med mat och gemensam aktivitet på torsdagen, spännande!

Vi fortsätter kl 9 med utbildningen på fredag så efter torsdagens gemensamma aktivitet blir det naturligtvis direkt hem till Anna för att svida om och sen ut till vårt favvoställe Hells Kitchen för att dansa loss ett par timmar innan det är dags för mig att sova igen! Alltid lika trevligt att komma upp till kära Anna och röja loss :) Vi kommer stå och banka på Hells portar kl 23! :-P

På fredag em händer sen det kanske mest trevligaste av allt denna vecka, nämligen hemkomst för min kära älskling som då rest runt ensam i 2 veckor i Kroatien. Ska bli så mysigt att ha honom hemma igen och se alla bilder och höra om alla äventyr som han varit med om!! *sakna* Helgen är sen reserverad åt oss hemma :)

Förresten, katten som vi hade som besökare här är äntligen på Fiahemmet. Jag ringde tidigt igår morse och de kunde komma förbi hotellet och hämta den själva vid 07.30 på morgonen. Skönt!

Nu ska jag jobba undan lite saker här.

Nattligt sällskap

Igår natt hade jag lite sällskap här på jobbet. Vi har en jättesöt, snäll och kramig tam men vilsen katt som gått här runtomkring hotellet i snart 3 dagar nu och den är fortfarande kvar. Antingen är det en katt som kommit bort eller så är det en sån där tragisk sommarkatt som folk bara lämnar. Det är så synd om den för den är så liten och söt och tillgiven. Kan nog inte vara 1 år ens. Alla i personalen har förälskat sig i den vilken resulterat i en kattmeny bestående av lax och räkor, det är lyxigt det! :)

Vi har flera spekulanter här på jobbet och jag startade en frivilliginsamling bland hotellgästerna för att få ihop tillräckligt med pengar för att köra katten till Fiahemmet, ett hem för hemlösa katter. Så den verkar i alla fall kunna tas omhand. Det är bara det att ingen verkar ha bil för att kunna köra katten dit och jag sover ju på dagarna.. Men men, til att börja med får vi se om den är här på dagen imorn med. Den har bara synts till då och då idag tydligen...

Lyckades få en bra bild av den när den åt mat igår natt.


Solen tittar fram

Ska vara soligt nu fram till söndag. Härligt. Sov till ca. kl 14 idag sen åkte jag med Carro ut till Sörsjön och solade/badade. Härligt. Blir nog en repris imorn och på lördag. När solen lyser här och man kan ligga ute hela kvällen känns det i alla fall inte lika jobbigt att Kroatien är långt bort...

Nu ska jag bara orka hålla mig vaken några timmar till först. Jobbigt både idag och igår. Och 3 nätter kvar innan ledighet. :-S

Inte mycket...

händer det nu... Dagarna denna vecka kommer nog gå långsamt, väldigt vad det känns ensamt hemma..  :-S Då känns varje minut mer helt enkelt... Imorn, hmm idag onsdag (knepigt det där med att jobba natt!) blir dock förhoppningsvis trevligt med lite linedance i kanalhamnen i Söderköping på kvällen.. Om mina vänner från Linköping ska dit så åker jag dit med några timmar innan jobbet. Från början skulle jag åkt till kanaldansen med Jenny men hon ska ha middag hemma i deras hus istället. Jag får väl alla fall gratulera på födelsedagen, vännen, om du läser detta! :)

Pratade ett tag med Niclas på msn för någon timme sen.. kändes bra. Jag blir ju så nyfiken och rastlös av att inte veta vad som händer, vad han ser och upplever så det är alldeles tokigt :)

Promenerade förresten runt strömmen idag med min bror. Vi såg flera söta möss/råttor som kilade över promenadstigen längs strömmen och ner i hål och stubbar.. Så söta :)


Bara några timmar kvar nu sen hem och sova.


Dags för nattjobb 7 dagar i rad igen...

... och här hemma känns det ensamt nu när Niclas stuckit till Kroatien i 2 veckor. Så det kanske är lika bra att jag ska jobba ändå (men det är klart, hade jag inte jobbat hade jag också kunnat åka iväg ;)) När man är van att träffa någon varje dag märks det tydligt hur tomt det blir när denne åker bort. Men det är väl tur att avstånd bekräftar kärleken ;)

Det känns alltid jobbigt att jobba natt de första nätterna just för att man vet hur många nätter det är kvar i rad...:-S Men veckan rullar ju på som tur är och nästa vecka får jag se fram emot att åka upp till S-holm på onsdagen för upprop tor-fre på nya KY-utbildningen som lönespecialist. Ska bli spännande.

Som vanligt måste jag sova ett par timmar ikväll, brukar bli mellan 18-20, för att orka med natten. Skall dessförinnan ta fram dammsugaren och åka till Plantagen och försöka investera i lite nya växter. Tvätten från igår behöver plockas in med så visst finns det att göra...!

Hemma från Skåne

Så var man hemma från Skånesemestern. Har varit en trevlig vecka med rätt fint väder, insektsinvation, solande, tältande, bilåkande och shopping på Ullared.. Vi åkte ner längs Ostkusten, via Kristianopel, och tältade vid havet en bit från Karlskrona. Vi fortsatte ner mot Kivik och Simrishamn, mysiga ställen, där dock invantionen av blomflugor och nyckelpigor var ett faktum så vi flydde några mil längre söderut efter en övernattning på en camping i Simrishamn. I Löderups Strandbad, en bit från Ystad, låg vi stranden större delen av onsdagen och tog en chansning och åkte till en sjö norr om Ystad för att hitta en egen campingplats då det var fullt på campingarna.. Skogen vid sjön visade sig ha ett jättebra tältläge så efter en natt där åkte vi via sightseeing i Ystad och Smygehuk genom Lund och fram till Halmstad. Där bodde vi på Scandic (till personalpris såklart :) ) och åkte tidigt till Ullared igår morse och shoppade där (för mycket såklart) hela dagen. Var hemma här på kvällen runt 21-tiden.. Det var det hela sammanfattat :)

Nu har jag varit hos frissan och klippt av de slitna topparna - skönt! Niclas, den lyckosten, sticker ju iväg ikväll igen till Kroatien i 2 veckor med sin ryggsäck som sällskap, medan jag själv ska jobba natt hela nästa vecka *suck* Men det är bara att gilla läget.. Det blir i alla fall utgång ikväll.

Här är lite bilder från semestern:






































RSS 2.0